Home / Blogs / Nieuws en blogs / Alles over de voordelen van smart cleaning voor jouw personeel

Als je zoekt naar smart cleaning oplossingen krijg je veelal de voordelen die deze oplossingen voor bedrijven hebben. Maar hoe zit het met de voordelen voor de schoonmakers zelf? Hoe zorgen deze smart cleaning oplossingen dat de algemene werkervaring en efficiëntie beter wordt? Wij van Chain Between laten je graag deze voordelen zien voor de schoonmaakmedewerkers zelf.

Geen tijdsdruk meer door juiste ondersteuning

Je kent het vast wel: medewerkers die aan het begin van de dag een lange lijst met schoonmaakwerkzaamheden meekrijgen. En dan hoor je ze al denken: Dit gaat ons nooit lukken voor het einde van de dag. Daarnaast komen zij ook nog in verschillende ruimtes die eigenlijk nog geen schoonmaak nodig hebben. Deze dingen samen leiden tot tijdsdruk aan het einde van de dag. Met smart cleaning komt deze onnodige tijdsdruk niet meer voor. Onze oplossingen zorgen ervoor dat ruimtes die (nog) geen schoonmaak nodig hebben worden overgeslagen door je medewerkers. Hierdoor is er meer balans in de uitvoering van taken en tijd voor ruimtes die echt schoonmaak nodig hebben. Medewerkers krijgen zo betere ondersteuning in hun werkzaamheden en kunnen hun werkzaamheden beter afkrijgen.

Efficiënt schoonmaken voor een goed gevoel

Naast dat de tijdsdruk afneemt zal de efficiëntie toenemen. Onze smart cleaning oplossingen verzorgen aan het begin van de dag de meest efficiënte looproutes aan het schoonmaakpersoneel. Aan deze routesliggen de ruimtes die vanuit de bezettingsgegevens en/of volgens de overeengekomen afspraken uit de service level agreement schoonmaak nodig hebben. Zo is het personeel nooit onnodig ruimtes aan het schoonmaken en wordt ook de lichamelijke belasting verminderd. En hierdoor gaat het personeel ook met een beter gevoel naar huis.

Bevordering duidelijkheid en communicatie

Communicatie en duidelijkheid worden ook vaak genoemd als belangrijke aspecten onder het schoonmaakpersoneel. Hoe fijn is het om op werk te komen en gelijk een duidelijk plan klaar te hebben voor de dag. Op de tablets van de schoonmakers wordt een dynamisch werkprogramma weergegeven. Dit in de vorm van een visuele afdelingsplattegrond met per ruimte de benodigde schoonmaakwerkzaamheden aangegeven. Zo zie je in een oogopslag welke ruimtes wel schoongemaakt moeten worden en welke niet.

Live updates gedurende de dag

Het komt wel eens voor dat je personeel uit hun taak moet halen om een ruimte schoon te maken die net intensief gebruikt is. Zoals bijvoorbeeld na vergaderingen of bijeenkomsten. Onze smart cleaning oplossingen geven live data over de benodigde schoonmaak en kunnen ad hoc opdrachten en meldingen direct door de leidinggevende op de tablet van de desbetreffende medewerker ingeschoten worden.

Ruimte voor meer diversiteit

Omdat de efficiëntie in het schoonmaken verhoogd wordt, is er meer ruimte voor het personeel om andere taken op te pakken. Zo wordt het werk afwisselender en is er de mogelijkheid om andere dingen te leren. Daarnaast zorgt dit voor meer betrokkenheid binnen het bedrijf. Jouw personeel is niet meer gewoon de schoonmaker maar echt een onderdeel van het groter geheel. Door deze betrokkenheid krijgt het personeel echt het gevoel dat hun werk ertoe doet.

Persoonlijke begeleiding

Het werken met een nieuwe andere structuur kan best spannend zijn. Dat snappen wij bij Chain Between en daarom hebben wij een zorgvuldig implementatieplan ontworpen. Hierin wordt het personeel volledig meegenomen in de implementatie van de smart cleaning oplossingen. Naast dit proces zit er nog een persoonlijk traject aan de implementatie gebonden. Ons gebruiksvriendelijke trainingsprogramma leert het personeel hoe onze smart cleaning oplossingen werken . Daarnaast begeleiden wij het personeel ook enkele maanden na de start omdat onze ervaring in de afgelopen jaren ons geleerd heeft dat hier heel zorgvuldig mee omgegaan moet worden.

Blije gezichten op de werkvloer

Wij van Chain Between houden van blije gezichten op de werkvloer. Daarom zorgen wij er niet alleen voor dat bedrijven de voordelen zien van onze smart cleaning oplossingen, maar ook de schoonmakers zelf. Want uiteindelijk zal er niks schoon zijn zonder deze schoonmakers. Hieronder nogmaals de belangrijkste voordelen van smart cleaning op een rij: 

  • Geen tijdsdruk meer door goede begeleiding;
  • Nooit meer onnodig schoonmaken; 
  • Duidelijkheid over benodigde schoonmaak  en heel laagdrempelig visueel weergegeven;
  • Snel kunnen schakelen als ruimtes veel gebruikt worden; 
  • Meer diversiteit op de werkvloer;
  • Een goed gevoel voor, op en na het werk;

 

Chain Between: De partner die er ook is voor jouw schoonmaakpersoneel!

Chain Between begrijpt de waarde van schoonmaakpersoneel en wil bijdragen aan een optimale ervaring op de werkvloer. Wij streven ernaar om te zorgen dat het schoonmaakwerk efficiënt, veilig en met plezier uitgevoerd kan worden. Wil je meer weten neem dan snel contact met ons op.