Home / Blogs / Nieuws en blogs / Slim inkopen voor efficiënte en voordelige schoonmaak

In een wereld waar kosten stijgen en budgetten krimpen, zoek je als inkoper altijd naar de voordeligste manier om effectieve schoonmaak in te kopen. Een markt waarbij de opties eindeloos lijken te zijn maar waar de effectiviteit vaak moeilijk vooraf te achterhalen is. Bij Chain Between bieden de oplossing.

Smart cleaning: efficiënt, duurzaam en budgetvriendelijk

Het vinden van kwalitatieve schoonmaak binnen moderne budgetten wordt steeds uitdagender, terwijl duurzaamheid een voortdurende eis blijft. Onze bewezen smart cleaning-oplossingen zijn ontworpen om efficiëntie en duurzaamheid te bevorderen, van besparing op werktijd tot het verminderen van energie- en waterverbruik. Wij bieden de weg naar een voordelige en efficiënte manier van schoonmaken.

Een investering die zichzelf terug verdient

Een investering die zichzelf al binnen een jaar terug kan verdienen. Dat klinkt interessant toch? Voorafgaand aan een project maken wij een business case. Met deze business case kunnen we aantonen wat onze smart cleaning- oplossingen gaan opleveren en wat de mogelijkheden zijn. Zijn er verschillende situaties die besproken moeten worden? Door onze slimme rekentool kunnen wij snel schakelen tussen situaties. Zo krijg jij van elke situatie een duidelijk beeld in mogelijkheden en prijs. Wij nemen je graag tijdens een gesprek mee in alle details.

Het rendement in efficiëntie

Smart cleaning zorgt dat de productiviteit van schoonmaakpersoneel verhoogd wordt en dat de huidige personeelstekorten niet ingevuld hoeven worden. Door geautomatiseerde planning van taken en (loop)routes kan de werklast beter verdeeld worden en levert dit een directe tijdwinst in de planning op. Uit eigen onderzoek en opgedane praktijkervaringen in de afgelopen jaren is gebleken dat we binnen het schoonmaakonderhoud 10 tot 15% efficiency op de huidige ureninzet behalen. Waarbij bij de huidige kwaliteit minimaal geborgd blijft – of zelfs verbeterd wordt. Daarnaast levert het de managers en teamleiders vanwege de automatische vervanging van taken bij afwezigheid van schoonmaakmedewerkers veel tijdswinst in het plannen op en is het verzuim onder de medewerkers lager.

Het rendement in duurzaamheid

Onze smart cleaning systemen dragen ook bij aan de verduurzaming van de schoonmaak. Processen die geoptimaliseerd zijn zullen minder middelen en energie verbruiken. Zo hoeven er minder schoonmaakmiddelen gebruikt te worden waardoor het plastic afval ook zal afnemen. Onze sensoren registreren ook wanneer er niemand in een ruimte is. Met deze informatie wordt er geen schoonmaakonderhoud in deze ruimte uitgevoerd (bij minimale bezetting) en zal het licht dan ook automatisch uitgeschakeld blijven. Hierdoor zal het energiegebruik nog verder dalen. Een cruciaal punt in de energiemaatregelen en de verkleining van de CO2 footprint van bedrijven.

Transparantie besparingen op maat

Al deze bovenstaande voordelen worden transparant in kaart gebracht. De smart cleaning software geeft uitgebreide informatie over het daadwerkelijk ruimtegebruik en de benodigde schoonmaak. Dit kan t.a.t. geoptimaliseerd worden door het toevoegen van sensoren. Deze informatie geeft vervolgens een tastbaar beeld van de besparingen in de loop der tijd. Wij presenteren hierover een nauwkeurige analyse. In deze analyse laten wij zien hoe onze technologie specifieke operationele kosten zal verminderen en algehele efficiëntie zal verbeteren.  

Bovenstaande gegevens zullen daarnaast volledig afgesteld zijn op jullie specifieke situatie. Willen jullie nu de arbeidsuren verminderen, de schoonmaakprocessen direct optimaliseren en digitaliseren of het gebruik van schoonmaakmiddelen verminderen. Met onze oplossingen kan het! Wij voorzien jullie van een duidelijk rapport met de exacte waarde die onze smart cleaning-oplossingen voor jullie te bieden hebben. Met deze sturingsinformatie is het schoonmaakcontract volledig transparant en in eigen beheer.

Makkelijk te implementeren

Maar is dat dan niet moeilijk te implementeren? Nee, zeker niet! Ons zorgvuldig ontworpen implementatieplan garandeert een soepele overgang en is voorzien van 4 quality gates/momenten tijdens de implementatie. Zo borgen wij de kwaliteit en volledigheid van alle processtappen. Dit implementatieplan is volledig aangepast aan jouw bedrijf om zo een vlekkeloze integratie na te streven. In dit plan wordt niet alleen de ondersteuning tijdens de implementatie meegenomen, maar ook een intensieve begeleiding voor het personeel. Zo zorgen wij dat de implementatie zo probleemloos mogelijk verloopt. De gehele implementatie – van akkoord tot daadwerkelijke `go live’ op locatie – is met 5 weken gerealiseerd.

Persoonlijke begeleiding voor het huidige personeel

Het kan zijn dat schoonmakers moeite hebben met deze nieuwe werkwijze. In ons implementatietraject hebben wij hier veel aandacht voor. De schoonmaakmedewerkers krijgen vaste opleidingen. Ons gebruiksvriendelijke trainingsprogramma zal hierbij helpen. In dit programma krijgen deze medewerkers gedurende een lange periode persoonlijke begeleiding. Dit zodat het zowel voor jullie als voor het personeel een positieve implementatie wordt.

Chain Between: De partner voor kostenbesparende en duurzame schoonmaakoplossingen

Chain Between is dé keuze voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een kostenbesparende, dagelijks geoptimaliseerde en duurzame manier van schoonmaken. Door onze strategische aanpak en onze moderne systemen zorgen wij niet alleen voor een schonere werkomgeving, maar voor een verbetering in de algehele bedrijfsprestaties. Hieronder nogmaals de belangrijkste voordelen op een rij.

  • Investering al binnen 1 jaar terugverdiend
  • Efficiency van 10 – 15% op huidige dienstverlening.
  • Middelen- en energieverbruik vermindert
  • Transparantie: 24/7 inzicht in daadwerkelijk ruimtegebruik, kwaliteit, ureninzet en benodigde schoonmaak
  • Contractbeheer en regie volledig in eigen beheer
  • De volledige implementatie is met 5 weken gerealiseerd.

Efficiënte Smart Cleaning voor maximaal rendement

Ben jij als inkoper op zoek naar een manier om jouw bedrijf naar een voordeliger en duurzamer niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe onze smart cleaning-oplossingen jouw bedrijf kunnen transformeren.

Meer weten over de kansen van Smart Cleaning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.